Chico girls soccer får innløsning, slår rival Pleasant Valley for å kreve CIF NorCal tittel

chico lagkamerater feire et mål Av Priscilla Ward (21) under CIF NorCal Regional Championship kamp mot Pleasant Valley lørdag På Asgard Yard. (Matt Bates — Enterprise-Record)

CHICO-Å Miste En Nordlig Seksjonstittel hadde stukket i bakhodet til hver spiller på Chico High girls fotballag.

“(seksjonen endelige tap) var bare å bite oss i rumpa. Vi var klare til å vise hva vi hadde,” sa Chico Karina Diaz. “Det spillet var bare et spill for oss. Mentaliteten vår var ikke på rett sted. Vi dukket opp en halv time tidlig (i dag), og vi kom akkurat inn i tankegangen.”

da det var på tide å ta banen mot crosstown rival Pleasant Valley High, denne gangen med CIF NorCal Division V championship på linjen, Ønsket Panthers å komme ut raskt og ta kontroll tidlig.

No. 4 frø Chico skutt Ned Nr. 3 Pleasant Valley 5-1 lørdag ettermiddag På Asgard Yard for å fange sin første Cif Northern California Regional tittel siden playoffs utvidet utover seksjonsmesterskapet for to år siden.

“jeg fortalte jentene mine da vi startet sesongen at dette er det, dette er året,” Sa Panthers trener Sarah Parker. “Jeg visste at jentene mine kunne klare det.”

PV, som vant delen mesterskapet Februar. 22 ved topping Chico i en straffespark shootout, kom av en annen straffespark seier over Oakland Tech i semifinalen på torsdag. Chico semifinale spillet, derimot, ble forspilt av topp-seeded Lowell Av San Francisco på grunn av en coronavirus skremme på campus.

“(Chico) hadde ben som ikke var slitne, og vi gikk tom for gass tidlig i spillet, ” sa Vikings-trener Eric Snedeker. “Kreditt Til Chico, jeg tror de var sultne og onsket det. Vi kjempet bare for å få den entusiasmen og innsatsen i gang.”

Chico tok en 1-0 ledelse i det 11. minutt da senior Riley Freeman skjøt et frispark fra venstre side av feltet til langt innlegg av nettet.

“jeg er en veldig god utvendig skytter,” Sa Freeman. “Jeg fant et sted i målet, og jeg visste at det skulle gå inn.”

Chico fortsatte å kontrollere første omgang og i det 30. minutt la Panthers på ledelsen, denne gangen på et mål Fra Karina Diaz.

Diaz knipset ballen over REKKEVIDDE Av pv keeper Annika Gnesda å gjøre det 2-0. Diaz avsluttet med to mål, hennes andre poengsum kom i det 56. minutt for å gi Chico en 4-0 fordel.

“Hun hadde en fantastisk start på sesongen,” Sa Parker. “Midt i sesongen hadde hun en hikke og et par kamper kjempet. For å avslutte sesongen med to mål mot PV, er det så velfortjent.”

I andre omgang trakk Chico Priscilla Ward en feil i boksen for å få et straffespark. Ward tok skuddet med sin høyre fot og sendte en vals Som Gnesda grep på en dykking for å holde PV innen 2-0.

Gnesda, en sophomore, ferdig med fem sparer, før du blir skadet og forlater spillet midtveis i andre omgang.

I det 53. minutt slo Ellie Newsum to PV-forsvarere, sendte et skudd til høyre hjørne av nettet for å score dolken og gi Panthers en 3-0 ledelse.

“Vi så henne gå rett til målet,” Sa Parker. “Det var et vakkert skudd.”

PV kom på brettet i det 61. minutt. Ally Van Iderstine seilte et frispark mot boksen hvor Rylee Jellison avsluttet med en header for å gjøre det 4-1.

Men i det 76. minutt scoret Chico det målet rett tilbake, denne gangen på et skudd Fra Ward for å presse ledelsen til 5-1.

Pleasant Valley bryter opp året med et seksjonsmesterskap og en 15-8-4-rekord.

” disse jentene gikk gjennom sine oppturer og nedturer hele året. Jeg gir dem kreditt for å trekke den sammen igjen til slutt og jobbe hardt som en gruppe,” Sa Snedeker. “De fikk noen store gevinster da de trengte dem. Vi fikk ikke den store premien, men DET ER OK.”

Chico avslutter sesongen 24-4.

” vi har egentlig bare bevist for alle i nord og I Nord-California-regionen hva Vi kan gjøre,” Sa Diaz.