HLR Kompresjonsrotasjon Hvert Minutt Versus To Minutter:En Randomisert Cross-Over Treningsdukke

Abstrakt

Bakgrunn. De nåværende grunnleggende retningslinjene for livsstøtte anbefaler to minutters skift for å gi brystkompresjoner når to redningsmenn utfører kardiopulmonal gjenopplivning. Imidlertid har ulike studier funnet at redningsmann tretthet kan oppstå innen ett minutt, kombinert med et forfall i kvaliteten på brystkompresjonene. Vårt mål var å sammenligne brystkompresjonskvalitetsmålinger og redningsmann tretthet mellom vekslende redningsmenn i å utføre en – og to-minutters brystkompresjon. Metoder. Denne prospektive randomiserte crossover-studien ble utført På Songklanagarind Hospital, Hat Yai, Songkhla, Thailand. Vi registrerte sjette års medisinstudenter og beboere og tilfeldig gruppert dem i par for å utføre 8 minutter av brystkompresjon, utnytte både ett minutt og to minutters scenarier på en dukke. De primære endepunktene var brystkompresjonsdybde og hastighet. De sekundære endepunktene inkluderte redningsmenns tretthet, respirasjonsfrekvens og hjertefrekvens. Resultat. Ett hundre fire deltakere ble rekruttert. Sammenlignet med deltakerne i gruppen på to minutter hadde deltakerne i gruppen på ett minutt signifikant høyere gjennomsnittlig (standardavvik, SD) kompresjonsdybde (mm) (45,8 (7,2) mot 44,5 (7,1)), men det var ingen forskjell i gjennomsnittlig (SD) hastighet (kompresjoner per minutt) (116,1 (12,5) mot 117,8 (12,4)), henholdsvis. Redningsmennene i ett minutt gruppen hadde betydelig mindre tretthet () og endring i respirasjonsfrekvens (), men det var ingen forskjell i endring av hjertefrekvens () mellom de to gruppene. Konklusjon. Det var en betydelig høyere kompresjonsdybde og lavere redningsmann tretthet i 1-minutters brystkompresjonsgruppen sammenlignet med 2-minutters gruppen. Denne rettssaken er registrert MED TCTR20170823001.

1. Innledning

brystkompresjon er nøkkelkomponenten i hjerte-lungeredning (HLR). Kompresjonen genererer blodstrøm og oksygentilførsel til myokardiet og hjernen ved å komprimere hjertet direkte, noe som øker intratoraktrykket. Effektiv brystkompresjon korrelerer med optimal koronar perfusjonstrykk og hjerteutgang, noe som resulterer i en bedre sjanse for retur av spontan sirkulasjon . De siste grunnleggende retningslinjene For livsstøtte fra American Heart Association anbefaler at redningsmenn skal bruke en 2-minutters brystkompresjonsrotasjon, eller kortere hvis de føler seg trette, og kompresjonsdybden skal være 5-6 cm med en hastighet på 100-120 per minutt med minimal kompresjonsavbrudd .

Ulike studier har funnet at kvaliteten på brystkompresjonene avtar dramatisk etter en kort periode. En rapport viste en signifikant reduksjon i brystkompresjonsytelse fra 79.7% i første minutt til 24.9% i andre . En annen rapport fant at prosentandelen av korrekte brystkompresjoner gikk betydelig ned etter 1 minutt kompresjoner med en nedgang i tilstrekkelig kompresjon på 18,6% per minutt .

Tidligere studier har vært noe motstridende, med noen studier som fant en overlegen prosentandel av passende kompresjonsdybde med lavere tretthet når redningsmenn byttet hvert minutt sammenlignet med hvert annet minutt . En annen studie fant ingen signifikant forskjell i antall effektive brystkompresjoner mellom de to gruppene over hele 8-minutters scenariet . Imidlertid ble de fleste studier gjort før 2015-retningslinjene om kompresjonsdybde og hastighet oppdatert. I tillegg vurderte noen studier kun brystkompresjonskvalitet og vurderte ikke redningsmannens tretthet eller avbruddstider .

i den nåværende studien antydet vi at rotering av redningsmennene hvert minutt ville gi høyere kvalitetskompressjoner og lavere redningsmann tretthet sammenlignet med en 2-minutters rotasjon.

2. Metoder

2.1. Studiedesign

Dette var en enkelt senter, prospektiv randomisert kryssstudie som sammenlignet kvaliteten på brystkompresjon og redningsmenns tretthet mellom 1-minutters og 2-minutters rotasjoner utført av trente sjette års medisinske studenter og innbyggere. Studiedesignet ble godkjent av Institutional Review Board (REC 60-123-14-4). Alle deltakerne ga skriftlig informert samtykke før studiestart.

2.2. Pasient Og Offentlig Involvering

Ingen pasienter var involvert.

2.3. Studieinnstilling

studien ble utført I Songklanagarind Hospital ved hjelp av en voksen hjertestans simulering. En treningsdukke Fra Laerdal Resusci Anne® (Laerdal Medical, Stavanger, Norge) ble brukt som simulert hjertestanspasient. Deltakerne antok rollen som en helsepersonell som utførte to-redningsmann HLR. HLR-tiden ble satt til 8 minutter. Tilstrekkelig kompresjonsdybde ble satt mellom 50 og 60 mm, og tilstrekkelig kompresjonshastighet ble satt mellom 100 og 120 kompresjoner per minutt basert På Adult Basic Life Support 2015 American Heart Association Retningslinjer.

vi rekrutterte sjetteårige medisinstudenter og innbyggere av enhver spesialitet fra studiesykehuset som hadde fullført et grunnleggende livsstøttekurs i løpet av de siste 2 årene. Rekrutteringsperioden var fra September 2017 til desember 2018. Vi ekskluderte deltakere som hadde underliggende medisinske problemer som kunne skade DEM når de utførte HLR. Deltakerne ble klassifisert i en to-person gruppe av påmeldingsordren. Deltakergruppene ble merket som gruppe a og b tilfeldig ved loddtrekning. Rekruttering, innmelding og randomisering ble utført av forfatterne. Deltakere i Gruppe a utførte en 1-minutters brystkompresjonsrotasjon, hvilte i 30 minutter, og utførte deretter en 2-minutters brystkompresjonsrotasjon. Deltakere i gruppe b utførte 2-minutters brystkompresjonsrotasjon først, hvilte i 30 minutter, og utførte deretter 1-minutters brystkompresjonsrotasjon i samme innstilling. 8-minutters syklusen besto av at de to redningsmennene byttet etter hvert 1.eller 2. minutt. En 30-minutters utvaskingsperiode ble brukt mellom rotasjoner for å redusere tretthet og endringer i hjertefrekvens og respirasjonshastighet for deltakerne før den andre rotasjonen. Poseventilmasken ble brukt som ventilasjonsmetode under HLR-kompresjonene med brystkompresjon-til-ventilasjonsforhold satt til 30: 2 for begge grupper. Komprimeringsparametrene ble samlet inn via tilbakemeldingsdata via SimPad PLUS Med Skill Reporter (Laerdal Medical), med resultatene fra hver gruppe kombinert i samlingen fra ytelsen til de to kompressorene i 8-minutters syklusen. Hjertefrekvensen ble oppnådd ved fingertupp pulsoksymetri (Yuwell YX302 Display, Medisinsk Utstyr). En sykepleierassistent målte respirasjonshastighetene til redningsmennene. En visuell analog skala (VAS) ble brukt til å registrere deltakerens tretthet, med score fra 0 (ingen tretthet) til 10 (ekstrem tretthet). Deltakerne ble bedt om å markere på skalaen av en horisontal 10 cm linje forankret i hver ende av ord for å spesifisere intensitetsnivået av hans / hennes tretthet.

Alder, kjønn, kroppsmasseindeks (BMI), HISTORIE med å utføre HLR i virkelige situasjoner, tid (i måneder) siden siste grunnleggende livsstøttetrening og vanlig fysisk aktivitet (definert som minst 30 minutters trening minst 3 ganger i uken) ble registrert.

det primære utfallet av studien var brystkompresjonskvaliteten som ble vurdert basert på dybde og kompresjonshastighet. De sekundære utfallene var redningsmannens utmattelsesvurdering, respirasjonsfrekvens, hjertefrekvens, avbruddstid og prosentandelen av full brystkropp under HLR. Vi undersøkte også deltakerens egenskaper som var relatert til prosentandelen av tilstrekkelig kompresjonsdybde.

2.4. Statistisk Analyse

utvalgsstørrelsen ble beregnet ved hjelp av prosentandelen kompresjoner av tilstrekkelig dybde som primær utfallsvariabel. I en tidligere studie var gjennomsnittlig prosentandel av kompresjoner av tilstrekkelig dybde i 1-minutters gruppen 76,2% ± 35,3 og i 2-minutters gruppen var 54,3% ± 40,0. Vi setter det tosidige signifikansnivået på 0,05 og testens kraft på 80%. Minimum antall deltakere ble bestemt til å være 47 i hver gruppe .

alle statistiske analyser ble utført med r versjon 3.6.0 (R Foundation For Statistical Computing, Wien, Østerrike). Kontinuerlige variabler presenteres ved hjelp av gjennomsnittet med STANDARDAVVIK (SD) for normalfordelte data og median med interkvartile range (IQR) ellers. Kategoriske variabler presenteres ved hjelp av frekvenser og prosenter. Test av normalitet ble utført ved Hjelp Av Shapiro-Wilk-testen. Enten paret Studentens T-tester Eller Wilcoxon signert-rank tester ble brukt for statistiske sammenligninger mellom de to gruppene avhengig av fordelingen av data. For å redusere type-i-feilraten forbundet med flere hypotesetesting, brukte vi en terskel på 0.01 for vurdering av statistisk signifikans.

3. Resultater

Ett hundre fire helsepersonell deltok i denne studien. Svarprosenten var 100% og det var ingen utfall etter randomisering. De generelle egenskapene til deltakerne er vist i Tabell 1. Litt over halvparten (51%) var menn. De fleste av dem (80%) var 6-årige medisinske studenter og 83% hadde en historie med å utføre brystkompresjoner i en virkelighetssituasjon.

Postgraduate (andre år) 10 (9.6)
Historie om å utføre HLR i virkelige situasjoner, n (%) 86 (82.7)
Siste HLR-treningsøkt (måneder) 7 (4, 11)
Regelmessig fysisk aktivitet, n (%) 24 (23.1)
Data presenteres som median (interkvartil rekkevidde) eller n ( % ); BMI, kroppsmasseindeks; HLR, kardiopulmonal gjenopplivning.
Tabell 1
karakteristika Ved Baseline hos studiedeltakerne (N = 104).

3.1. Kvalitet På Brystkompresjon

Tabell 2 viser en sammenligning AV HLR-kvalitetsparametere mellom de to gruppene. Gjennomsnittlig (SD) kompresjonsdybde (45,8 (7,2) vs. 44,5 (7,1), ), median (iqr) prosentandel av tilstrekkelig kompresjonsdybde (21,5 (7,3, 51,8) vs. 19,5 (2,0, 42,3),) og median (iqr) avbruddstid (sekunder) (28,0 (18,0, 56,8) vs. 13 (9,0, 56,8),) var alle signifikant høyere i 1-minutters gruppen sammenlignet med 2-minutters gruppen.

Parameter 1-minutters gruppe 2-minutters gruppe verdi
Brystkompresjonshastighet (per min) 116.1 ± 12.5 117.8 ± 12.4 0.077
Brystkompresjonsdybde (mm) 45.8 ± 7.2 44.5 ± 7.1 0.010
Tilstrekkelig kompresjonsdybde (%) 21.5 (7.3, 51.8) 19.5 (2.0, 42.3) 0.004
Tilstrekkelig kompresjonshastighet (%) 36.0 (20.5, 74.5) 51.5 (28.0, 83.8) 0.163
Avbruddstid (sekunder) 28.0 (18.0, 56.8) 13 (9.0, 56.8) 0.001
Riktig håndposisjon (%) 100 (85.0, 100) 100 (76.0, 100) 0.509
full-brystet rekyl (%) 53.9 ± 29.6 51.1 ± 31.2 0.162
Data presenteres som gjennomsnittlig ± standardavvik eller median (interkvartilt område).
Tabell 2
Sammenligning av kvalitetsparametere for hjerte-lungeredning mellom de to gruppene.

3.2. Rescuers ‘ Fatigue

Tabell 3 viser en sammenligning av fatigue indikatorer mellom de to gruppene. Deltakerne i 1-minutters gruppen hadde lavere utmattelsesscore på VAS () og lavere respirasjonsfrekvens () ved slutten av 8-minutters kompresjonsscenariet sammenlignet med de i 2-minutters gruppen; det var imidlertid ingen forskjell i endringen i hjertefrekvens mellom de to gruppene (). Figur 1 (a) -1 (c) viser at det var en oppadgående trend i fatigue score, hjertefrekvens og respirasjonsfrekvens i begge gruppene etter hver rotasjon, men økningen var mindre dramatisk for deltakerne i 1-minuttgruppen.

Endre 3.93 ± 1.78 4.60 ± 1.66 <0.001
Data presenteres som gjennomsnittlig ± standardavvik; vas: visuell analog skala.
Tabell 3
Sammenligning av redningsmannens tretthetsparametere (puls, respirasjonsfrekvens og utmattelse) ved baseline og ved slutten av hver rotasjon mellom de to gruppene.

Figur 1
Endring i redningsmenns utmattelsesparametere i 1-og 2-minutters gruppene; gjennomsnittlig utmattelsesscore (a); gjennomsnittlig hjertefrekvens (b); og gjennomsnittlig respirasjonsfrekvens (c).

3.3. Faktorer Assosiert Med Å Oppnå Adekvat Brystkompresjon

Faktorer assosiert Med forskjeller Mellom de to studiegruppene for å oppnå adekvat kompresjonsdybde mellom ulike undergrupper er presentert I Tabell 4. Blant menn, de med BMI mindre enn 25 kg / m2, uten HISTORIE MED HLR i en virkelighetssituasjon, hvis siste HLR – treningsøkt var i løpet av de siste 6 månedene, og de som gjorde vanlig fysisk aktivitet, var prosentandelen tilstrekkelig kompresjonsdybde betydelig høyere i 1-minuttgruppen.

≥25 kg / m2 (n = 21) 21.1 (3.2, 85.6) 11.6 (0.5, 92.8) 0.150
HISTORIE AV HLR i en virkelighetssituasjon, n (%)
Nei (n = 80) 8.7 (0, 39.7) 4.1 (0, 23.8) <0.001
Data presenteres som median (interkvartil rekkevidde); HLR, kardiopulmonal gjenopplivning. mellom grupper.
Tabell 4
Sammenligning av tilstrekkelig prosentvis brystkompresjonsdybde mellom ulike undergrupper.

4. Diskusjon

studien fant en signifikant høyere gjennomsnittlig kompresjonsdybde og lavere redningsmann tretthet og respirasjonsfrekvens etter 8 minutter blant 1-minutters brystkompresjonsgruppen sammenlignet med 2-minutters gruppen.

disse resultatene ligner på En tidligere studie Av Gianotto-Oliveira et al. som fant en betydelig høyere kompresjonsdybde (76.21 vs 54.34) og prosentandel av tilstrekkelig kompresjonsdybde (76.2% vs 54.3%) og betydelig lavere tretthet (1.99 vs 4.56 ) i deres 1-minutters gruppe sammenlignet med deres 2-minutters gruppe . De fleste deltakerne i studien var imidlertid menn (85%) som kan ha påvirket resultatene. I vår studie, som hadde en tilsvarende andel menn og kvinner, fant vi betydelig høyere nivåer av tilstrekkelig kompresjonsdybde og lavere redningsmann tretthet.

En annen crossover-studie som sammenlignet 1-minutters og 2-minutters grupper over hele 8-minutters scenariet fant ingen signifikante forskjeller i antall effektive brystkompresjoner mellom de to gruppene (gjennomsnittlig antall effektive brystkompresjoner i 1-minutters gruppen var 573,4 versus 597,6 i 2-minutters gruppen). Imidlertid ble en kompresjonsdybde på 38 mm eller større, etter den gamle retningslinjen , brukt til å definere tilstrekkelighet. En nylig crossover-studie sammenlignet 1-minutters og 2-minutters kontinuerlige brystkompresjoner, med hensyn til brystkompresjon, kun hlr-kvalitetsmålinger på en treningsdukkemodell over en fire-minutters tidsperiode, og fant ingen statistisk signifikant forskjell i prosentandel av tilstrekkelig kompresjonsdybde(42,9% vs 39,6%). Kompresjonsvarigheten på 4 minutter kan imidlertid ikke ha vært lang nok til å oppnå statistisk signifikans.

i vår studie fant vi en signifikant høyere total avbruddstid i 1-minuttgruppen sammenlignet med 2-minuttgruppen (28 vs. 13 sek,) i løpet av 8-minutters kompresjonsperiode. Når man antar riktig hastighet på 100 kompresjoner per minutt, var den omtrentlige avbruddstiden 5,8 kompresjoner per minutt i 1-minuttgruppen og 2,7 kompresjoner per minutt i 2-minuttgruppen. Brystkompresjonsfraksjonen er en måling av andelen HLR-TID som utfører brystkompresjon. Ifølge de siste retningslinjene bør brystkompresjonsfraksjonen være så høy som mulig, med et mål på minst 60%. Fordelen med kortere uavbrutt brystkompresjoner på koronar perfusjonstrykk ble demonstrert i en svin modell Av Ewy et al. . I vår studie var brystkompresjonsfraksjonene henholdsvis 94% og 97% i henholdsvis 1-og 2-minutters gruppene, som begge er akseptable i klinisk praksis. Verdien av prosentandelen av brystkompresjonsfraksjon i vår studie var imidlertid ganske høy . De mulige årsakene kan ligge i simuleringsmiljøet, da redningsmenn ikke ble forstyrret i forhold til den virkelige situasjonen, og tiden som ble brukt til pulskontroll og ventilasjon var kortere enn i reell praksis.

kompresjonsdybden og den totale prosentandelen av tilstrekkelig kompresjonsdybde i vår studie var ganske lav sammenlignet med andre studier og den siste anbefalte retningslinjen . Det er to grunner til disse resultatene. For det første, på grunn av at dette er en treningsdukke, kan deltakerne ikke gjøre brystkompresjonen med vilje sammenlignet med en virkelighetssituasjon. For det andre evaluerte vi ikke grunnleggende livsstøtteprestasjon for alle deltakere før innmelding.

Bare en femtedel av kompresjonene var av tilstrekkelig dybde i begge grupper. Det var en statistisk signifikant forskjell i favør av 1-minutters sykluser, men en liten reell forskjell(19.5% vs 21.5%). Antall avbrudd TIL HLR var mindre med 2-minutters sykluser, og kompresjonshastigheten var bedre i 2-minutters syklusene, selv om forskjellen ikke var statistisk signifikant. Redningsmenn bør derfor vurdere å rotere sine roller hvert minutt for å forbedre kvaliteten PÅ HLR og redusere tretthet.

faktorene knyttet til høyere forekomst av adekvat kompresjonsdybde var hann-og NYERE (<6 måneder) HLR-trening. Generelt har menn en bedre fysisk bygg og styrke enn kvinner. Selv om det er et emne som allerede er adressert i litteraturen, gir denne artikkelen forskjellige synspunkter, i henhold til de nyeste gjenopplivningsretningslinjene som kan bidra til nye studier om HLR. Når det gjelder tid siden SISTE HLR-trening, rapporterte en tidligere studie at kjerneferdigheter og kunnskap forfall innen 3 til 12 måneder etter første HLR-trening . Studien understreket viktigheten av regelmessige treningsoppfriskere for å forbedre kvaliteten på HLR.

Til tross for eliminering av mange confounding faktorer via randomisering og bruk av en cross-over design der deltakerne fungerte som sine egne kontroller, denne studien hadde noen begrensninger. Først var dette en treningsdukke, og treningsdukker er ikke en perfekt erstatning for den virkelige menneskekroppen. En simulert situasjon vil ikke ha de potensielle psykogene stressene som kan påvirke personlig innsats. For det andre ble vår studie utført i et enkelt senter. For det tredje var deltakerne i studien medisinske studenter og innbyggere; dermed kan resultatene ikke representere evnene til andre helsepersonell som sykepleiere eller eldre leger. For det fjerde bør resultater av sekundært utfall og korrelasjon mellom de utvalgte variablene og prosentene av tilstrekkelig brystkompresjonsdybde tolkes med forsiktighet på grunn av den lille prøvestørrelsen. Til slutt samlet vi inn data bare i 8 minutter, en varighet som er egnet for undersøkelsesformål. Studier som undersøker kompresjonstider med lengre varighet kan gi forskjellige resultater.

5. Konklusjon

denne studien fant at ytelsen til 1-minutters vekslende kompresjoner ga et høyere antall adekvate kompresjoner og lavere redningsmann tretthet sammenlignet med en 2-minutters kompresjoner syklus. Vi foreslår at redningsmenn i virkelige situasjoner bør vurdere å rotere sine roller hvert minutt for å forbedre kvaliteten på HLR og redusere tretthet.