Chico girls soccer krijgt verlossing, verslaat rivaal Pleasant Valley om CIF NorCal titel te claimen

Chico-teamgenoten vieren een doelpunt van Priscilla Ward (21) tijdens de CIF NorCal regionale kampioenschapswedstrijd tegen Pleasant Valley zaterdag op Asgard Yard. (Matt Bates — Enterprise-Record)

CHICO — het verliezen van een titel van de noordelijke sectie had in de achterkant van de hoofden van elke speler van het Chico High girls soccer team gestoofd.

“(de section final loss) beet ons allemaal in de kont. We waren klaar om te laten zien wat we hadden, “zei Chico’ s Karina Diaz. “Dat spel was gewoon een off game voor ons. Onze mentaliteit was gewoon niet op de juiste plaats. We kwamen een half uur te vroeg (vandaag) en we kwamen net in de mindset.”

toen het tijd werd om het veld op te nemen tegen Pleasant Valley High, dit keer met het CIF NorCal Division V championship, wilden de Panthers snel naar buiten komen en vroeg de controle overnemen.

nr. 4 zaad van Chico downed No. 3 Pleasant Valley 5-1 zaterdagmiddag op Asgard Yard om zijn eerste CIF Noord-Californië regionale titel vast te leggen sinds de Play-offs uitgebreid buiten de sectie kampioenschappen twee jaar geleden. “I told my girls when we started the season that this is it, this is the year,” zei Panthers coach Sarah Parker. “Ik wist dat mijn meisjes het konden bereiken.”

PV, die won het sectie kampioenschap Feb. 22 door topping Chico in een penalty kick shootout, kwam uit een andere penalty kick overwinning op Oakland Tech in de halve finale op donderdag. Chico ‘ s halve finale spel, echter, werd verbeurd door top-geplaatste Lowell van San Francisco als gevolg van een coronavirus angst op de campus. “(Chico) had benen die niet moe waren en we hadden geen gas meer in het begin van het spel,” zei Vikings coach Eric Snedeker. “Dank aan Chico, ik denk dat ze honger hadden en het wilden. We hadden het moeilijk om dat enthousiasme op gang te krijgen.”

Chico nam een 1-0 voorsprong in de 11e minuut toen senior Riley Freeman een vrije trap van de linkerkant van het veld naar de verste positie van het net gooide. “I’ m a very good outside shooter, ” zei Freeman. “Ik vond een plek in het doel en ik wist dat het naar binnen zou gaan.”

Chico bleef de eerste helft controleren en in de 30e minuut voegden de Panthers zich aan de leiding, dit keer na een goal van Karina Diaz.

Diaz gooide de bal over het bereik van PV-keeper Annika Gnesda om de stand op 2-0 te brengen. Diaz eindigde met twee doelpunten, haar tweede score kwam in de 56e minuut om Chico een 4-0 voorsprong te geven. “Ze had een geweldige start van het seizoen,” zei Parker. “Midden van het seizoen had ze een hik en een paar wedstrijden worstelde. Om het seizoen af te sluiten met twee goals tegen PV, het is zo goed verdiend.”

in de tweede helft trok Chico ‘ s Priscilla Ward een fout in de box om een penalty kick te veroorzaken. Ward schoot met haar rechtervoet, en stuurde een roller die Gnesda greep op een duikspaar om PV binnen 2-0 te houden.

Gnesda, een tweedejaars, eindigde met vijf redes, voordat hij gewond raakte en halverwege de tweede helft het spel verliet. In de 53e minuut versloeg Ellie Newsum twee PV verdedigers en stuurde een schot naar de rechterhoek van het net om de dagger te scoren en de Panthers een 3-0 voorsprong te geven. “We zagen haar recht naar het doel gaan,” zei Parker. “Het was een prachtig schot.”

PV kwam op het bord in de 61e minuut. Ally van Iderstine zeilde een vrije trap naar de box waar Rylee Jellison finishte met een header om er 4-1 van te maken.

maar in de 76e minuut scoorde Chico dat doelpunt meteen terug, dit keer na een schot van Ward om de stand naar 5-1 te duwen. Pleasant Valley sluit het jaar af met een sectie kampioenschap en een 15-8-4 record.

” deze meisjes hebben het hele jaar door hun ups en downs meegemaakt. Ik geef ze krediet voor het trekken van het weer samen in het einde en hard werken als een groep, ” Snedeker zei. “Ze kregen een aantal grote overwinningen als ze ze nodig hadden. We hebben de grote prijs niet gekregen, maar dat geeft niet.”

Chico eindigt het seizoen 24-4. “We hebben echt aan iedereen in het noorden en in de regio Noord-Californië bewezen wat we kunnen doen,” zei Diaz.