Chico girls soccer får inlösen, slår rival Pleasant Valley för att hävda CIF NorCal-Titel

Chico-lagkamrater firar ett mål av Priscilla Ward (21) under CIF NorCal Regional Championship-matchen mot Pleasant Valley lördag på Asgard Yard. (Matt Bates-Enterprise — Record)

CHICO-att förlora en Northern Section-titel hade stuvat bakom varje spelares sinne på Chico High girls fotbollslag.

“(avsnittet slutliga förlusten) var alla bara bita oss i rumpan. Vi var redo att visa vad vi hade,” sa chicos Karina Diaz. “Det spelet var bara ett spel för oss. Vår mentalitet var helt enkelt inte på rätt plats. Vi kom upp en halvtimme tidigt (idag) och vi kom precis in i tankesättet.”

när det var dags att ta fältet mot crosstown-rivalen Pleasant Valley High, den här gången med CIF NorCal Division V championship på linjen, ville Panthers komma ut snabbt och ta kontroll tidigt.

nr 4 frö Chico nedskjutna nr. 3 Pleasant Valley 5-1 lördag eftermiddag på Asgard Yard för att fånga sin första CIF Northern California Regional titel sedan slutspelet utvidgades bortom sektionsmästerskapen för två år sedan.

“jag sa till mina tjejer när vi började säsongen att det här är det, det här är året”, säger Panthers tränare Sarah Parker. “Jag visste att mina flickor kunde åstadkomma det.”

PV, som vann sektionsmästerskapet Feb. 22 genom toppning Chico i en straffspark straffar, kom ut en annan straffspark seger över Oakland Tech i semifinalen på torsdag. Chicos Semifinalspel förverkades dock av toppfröad Lowell i San Francisco på grund av en koronavirusskräck på campus.

“(Chico) hade ben som inte var trötta och vi fick slut på gas tidigt i spelet”, säger Vikings tränare Eric Snedeker. “Tack till Chico, jag tror att de var hungriga och ville ha det. Vi kämpade bara för att få den entusiasmen och ansträngningen att gå.”

Chico tog en ledning med 1-0 i den 11: e minuten när Senior Riley Freeman raketterade en frispark från vänster sida av fältet till den bortre posten på nätet.

“jag är en mycket bra utanför skytten,” Freeman sa. “Jag hittade en plats i målet och jag visste att det skulle gå in.”

Chico fortsatte att kontrollera Första halvlek och i den 30: e minuten lade Panthers till sin ledning, den här gången på ett mål från Karina Diaz.

Diaz knäppte bollen över räckhåll för PV-målvakten Annika Gnesda för att göra det 2-0. Diaz slutade med två mål, hennes andra poäng kom i 56: e minuten för att ge Chico en 4-0 fördel.

“hon hade en fantastisk start på säsongen”, sa Parker. “Mitt i säsongen hade hon en hicka och några matcher kämpade. För att avsluta säsongen med två mål mot PV, det är så välförtjänt.”

i andra halvlek drog chicos Priscilla-avdelning en foul i rutan för att få en straffspark. Ward tog skottet med sin högra fot och skickade en rulle som Gnesda grep på en dykbesparing för att hålla PV inom 2-0.

Gnesda, en sophomore, slutade med fem räddningar innan han skadades och lämnade spelet halvvägs genom andra halvlek.

i den 53: e minuten slog Ellie Newsum två PV-försvarare och skickade ett skott längst till höger på nätet för att göra dolken och ge Panthers en 3-0-ledning.

“vi såg henne gå direkt till målet,” sa Parker. “Det var ett vackert skott.”

PV kom på tavlan i den 61: a minuten. Ally Van Iderstine seglade en frispark mot lådan där Rylee Jellison slutade med en rubrik för att göra det 4-1.

men i den 76: e minuten gjorde Chico det målet direkt tillbaka, den här gången på ett skott från Ward för att driva ledningen till 5-1.

Pleasant Valley avslutar året med ett sektionsmästerskap och ett rekord på 15-8-4.

” dessa flickor gick igenom sina upp-och nedgångar året runt. Jag ger dem kredit för att dra tillbaka det i slutändan och arbeta hårt som en grupp,” sa Snedeker. “De fick några stora vinster när de behövde dem. Vi fick inte det stora priset men det är OK.”

Chico avslutar säsongen 24-4.

” vi visade verkligen bara för alla i norr och i norra Kalifornien vad vi kan göra,” sa Diaz.